Over ons

Paasvuur Heino is een evenement dat traditiegetrouw elk jaar vol enthousiasme wordt georganiseerd door vrijwilligers van carnavalsvereniging ’t Giet Vedan. Voor ons is het belangrijk dat het evenement toegankelijk is voor jong en oud. Daarbij is het al lang niet meer een feest voor mensen uit Heino alleen, maar voor iedereen in de regio die het paasvuur een warm hart toedraagt!

 

De traditie is met een praktische reden ontstaan op het land van een biologische varkenshouderij in het buitengebied van Heino. Het lange paasweekend bleek een mooie gelegenheid om van het snoeihout af te komen en om tegelijkertijd te kunnen genieten van het vuur onder het genot van een hapje en drankje. Dat ging als een lopend vuurtje door Heino en na enkele jaren werd die locatie te klein, waarna wij in 2013 verkasten naar het huidige terrein aan de Raalterstraat.

 

Waar wij begonnen met een kleine groep van vrienden en bekenden gingen wij naar een evenement met duizenden bezoekers. Het evenement blijft in de basis hetzelfde; mensen kunnen in de weekenden voorafgaand aan het paasvuur hun snoeihout brengen en wij zorgen voor het programma op Eerste Paasdag. De inkomsten van het paasvuur hebben wij vervolgens in kunnen zetten om mooie carnavalswagens te bouwen, waarmee wij niet onverdienstelijk aan de optochten in Heino, Raalte en Lemelerveld meededen.

 

Eind 2023 hebben wij met de groep besloten om niet meer door te gaan met het bouwen aan carnavalswagens. Maar waar deuren dichtgaan, gaan er ook nieuwe open. Zo kunnen wij nog meer tijd en energie stoppen in het paasvuur. Want dat vuur is wat ons betreft nog lang niet gedoofd!

 

Zien wij jou tijdens de volgende editie van Paasvuur Heino?